En app med smalt nedslagsfelt for de spesielt interesserte: “Die with me” virker bare dersom batteriet på telefonen din er under 4%. Og det du da får gjøre er å chatte med andre som også har en telefon med lite strøm igjen. Så har du hvertfall venner som er i samme desperate situasjon mens du ser batteriet og din kontakt med omverden svinne hen.
Clik here to view.

Snakk med nisjen
Når et sosialt medie er nytt og du har ganske få venner blir det en slags nisje. For min del var mine tidlige dager på både facebook, twitter og snapchat preget av at jeg kommuniserte med en engere krets. Ofte et utvalg mennesker som generelt var litt tidlig ute med å teste nye tjenester. Men så ender man opp med å ha både sjef, svigermor, tante og bestefar i samme strøm.
Så dukker det opp tjenester som lar deg kommunisere basert på andre faktorer. Som for eksempel Jodel som baserer seg på din plassering. Der snakker du med andre som er noenlunde i nærheten.
Uendelige muligheter
Mobiltelefonen inneholder masse sensorer. Så her er det bare fantasien som setter grenser. En egen chat for folk som befinner seg på et sted med mye støy? Ikke noe problem. Eller kun for folk som beveger seg fort? Eventuelt en egen chat som du bare kan bruke dersom det er minusgrader der du er? Jeg sitter her og lurer på om jeg bare skulle begynt å bygge noen av disse appene med en eneste gang.
Og det er nettopp dette “Die with me” også viser. Dersom du er en apputvikler er terskelen for å lage en relativt enkel app lav. Så da kan man sitte med slike rare idéer en kveld og så ha en app ute i markedet etter ganske kort tid.
Dette må testes
Jeg fant en telefon med lite strøm og testet “Die with me”. Man kommer jo i en litt underlig stemning av å sitte med en telefon som kan komme til å dø når som helst. Så et eller annet fristet litt med denne appen.
Vel inne så viser det seg at jeg rett og slett er ganske så alene. Jeg blir sittende å titte på batteriet som tikker nedover uten så mange å diskutere desperasjonen med. Men appen er ny, så den har nok ikke så mange brukere ennå. Og den koster penger. 10 kroner i Googlebutikken og 11 kroner i Applebutikken. En app som er såpass smal bremses nok litt av det.
A swampy mush of spam
Men en app som gir deg anonymitet i et chattevindu luker sikkert også ut en del troll ved å ha en liten inngangsterskel. Vi må ikke glemme gode gamle Hugh MacLeods lov: “All online social networks eventually turn into a swampy mush of spam.” Og mens jeg tenker på akkurat det dukker den første meldingen opp. Fra en person med akkurat 4% batteri igjen: “Wow”. “My wechat is liu++++0”.
Clik here to view.

Det må være ny rekord i mush of spam. Etter en stund dukker det heldigvis opp flere, som ikke er ute etter å spre wechat-kontoen sin. Og vi har en liten men hyggelig konversasjon før den ene etter den andre forsvinner igjen. Naturlig nok. Appen er jo bare for dem som straks blir revet ut av alt det sosiale telefonen kan by på. Opplevelsen er akkurat så underlig at jeg tenker at den var verd tier’n. Men dette er nok ikke en app jeg kommer til å bruke mye.
Har dere eksempler på andre sære og smale apper?
Clik here to view.

Clik here to view.

Clik here to view.

Clik here to view.

Clik here to view.
