Du har kanskje sett noen av hennes nydelige presentasjonsnotater, men ikke bitt merket i navnet hennes. Eva-Lotta Lamm jobber som illustratør og designer. For tiden basert i London og jobber for Google. Men er kanskje likevel mest kjent for å lage veldig visuelle og fine notater når hun er på konferanse.
Tidligere denne måneden var hun på interaksjonsdesignkonferansen Yggdrasil i Tønsberg og snakket om det å bruke skisser i kommunikasjon og problemløsing.
Et av Eva-Lottas foredragsnotater
Eva-Lottas skisser er ikke noe alle kan klare å lage. Hun er profesjonell. Men det er viktig å forstå at det er forskjell på å tegne og å skisse. Mange mener selv at de ikke kan tegne, men det er vanskeligere å påstå at du ikke kan skisse.
Med noen enkle figurer kan du skisse det meste.
…men jeg kan jo ikke tegne en rett strek engang! Eva-Lotta har hjelp da også. Tegn streker mot deg selv. Snu arket og tegn neste strek mot deg selv den også. Det er lettere å tegne rette streker mot seg selv.
Men hvorfor?
Når du skal vise et utkast til et nettsted, en app eller annen programvare finnes det masse flotte verktøy til å lage skissene. Verktøy med ferdige knapper og ganske lekkert design.
Problemet er bare at dersom utkastet og forslagene er for fine er du garantert at noen av dem du presenterer for begynner å henge seg opp i detaljer som er fullstendig irrelevant på et så tidlig tidspunkt.
- “Jammen er det ikke litt for stor avstand mellom de to knappene?”
- “Er ikke den blåfargen litt for lys?”
..når det du lurer på er om du skal ha en eller to spalter eller om knapperaden skal stå øverst eller nederst.
Med latterlig enkle strektegninger ser ting så simpelt ut at det er umulig å ta det for å være et endelig design. Og da er det lettere å diskutere det som er viktig på et så tidlig tidspunkt.
Akkurat dette snakket også interaksjonsdesigneren Ram Yoga om på samme konferanse. Han delte av egne erfaringer, men henviste også til designeren Jason Santa Maria og hans tanker rundt tidlige skissestadier. Han mener at tidlige skisser bør være stygge. For å åpne for videre tankearbeid. Et annet viktig poeng er også at enkle skisser i mye større grad inviterer til deltakelse. De senker terskelen og lar flere bidra.
Hva er deres erfaringer med skisser? Og har dere noen favorittverktøy eller metoder å dele med våre lesere?