Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1578

Bli med å teste nye Yr i sommer ☀

Sommeren er høysesong for Yr. I sommermånedene har vi mer enn to millioner flere brukere i uka sammenliknet med resten av året. Med alle væravhengige aktiviteter sesongen byr på, vet vi at folk er opptatt av været! Derfor ønsker vi å bruke sommeren til å få testet ut den nye betaversjonen av Yr. Vil du være med å hjelpe?

Dagens mobilsider (m.yr.no) er antikvariske, – de ble laget i 2007, før smarttelefonen kom. Vi er nå klare med en betaversjon av nye nettsider tilpasset mobilen. Vi trenger dine tilbakemeldinger, slik at vi kan forbedre og utvikle tjenesten videre med innspill fra dere.

Hvordan bli med?

Du finner betaversjonen på http://beta.yr.no. Lag gjerne et bokmerke på mobilen, slik at du har kort vei til den nye versjonen i sommer.

Test nye Yr her!

Det er til stor hjelp for oss om du gir oss tilbakemeldinger. Hvordan opplever du nye Yr? Er det noe du savner eller synes er overflødig i oversikten eller i time-for-time visningen?

Fungerer stedssøket som forventet? Og hva skal til for at du bytter fra værtjenesten du bruker i dag til denne versjonen av Yr?

Etter at du har brukt tjenesten litt, vil det også dukket opp et kort spørreskjema der vi ber deg svare på noen få spørsmål.

De viktigste endringene

Først og fremst er forskjellen en helt ny brukeropplevelse.
Vi har vært opptatt av hvordan vi kan visualisere været og ikke minst værendringer på en enda tydeligere og forståelig måte. Når begynner det å skye over? Når begynner det å regne, og hvor mye? Når og hvordan dreier vinden? Når blir det sol igjen?
Å få fram dette på en tydelig måte tenker vi er til stor nytte når du skal planlegge dagen og aktivitetene dine

 

Flyt i presentasjonen

For å få til dette har vi jobbet med interaksjon og visualisering. Vi går bort fra egne lenker til timesvarsel eller langtidsvarsel, – og ved hjelp av berøringsskjermen får du en mer smidig overgang mellom disse visningene.

Image may be NSFW.
Clik here to view.
yrnye

Oppsummering av døgnet

Vi jobber med å få til en god visning av døgnet, slik at du kan se døgnet oppsummert isolert sett og utviklingen av været utover uka når du scroller nedover siden.

Rent praktisk er døgnet delt i fire intervaller datamessig, og tidligere har vi plukket ut intervallet midt på dagen (kl 12-18) og latt dette representere hele dagen. På denne måten har vi «lurt» brukeren; regnet som kom på kvelden ble ikke vist!

For å forbedre dette, forsøker vi nå å vise endringene gjennom døgnet ved å vise maks og minimumstemperatur, total nedbørsmengde og maks vindstyrke når den blir kraftigere enn frisk bris.
Vi har ikke ett oppsummert symbol for hele døgnet, men vi viser inntil to symboler for dag (morgen, middag) og to for natt (kveld og natt).

For å unngå repetisjoner av symboler har vi laget en løsning som lar være å vise et gjentagende symbol. Det betyr at vi ikke er konsekvente i å vise fire symboler for døgnet. Altså, dersom morgen og middag har samme symbol, så slår vi dette samme til ett symbol. Når det er stabilt vær vil det være raskt å skanne oversikten. Det betyr imidlertid at oppsummering av dagen ikke er konsekvent, men kan bestå av to, tre eller fire symboler. Forenkler vi eller forvirrer vi?

Dersom du har tanker om andre måter vi kunne løst dette på vil vi gjerne høre det.

Nye værsymboler

Yr har fått helt nye værsymboler, – sol, måne, skyer, nedbør og vind. Skyene har fått en naturtro stil med ulike størrelser og farger som bedre visualiserer væromslag. Vindsymbolene er også nye, – vi går fra vindpiler med haker, til symboler som viser vindstyrke, retning og dreining.

De nye værsymbolene skal også brukes på TV når TV-værmeldingen skal legge om sin presentasjon i sommer.

Image may be NSFW.
Clik here to view.
symbolr

Stedsnavn og posisjonssøk

Den nye Yr-løsningen gir også en helt ny løsning for stedsnavnssøk. Visste du at Yr inneholder over én million norske stedsnavn og over ni millioner utenlandske? Vi holder på å finjustere søkevariablene, så vi er spente på om folk får de geografiske stedene de forventer å få. Gi oss gjerne tilbakemelding på stedssøket.

En ny funksjon som ikke finnes på dagens mobilside (m.yr.no) er posisjonssøket. På betaversjonen kan du trykke fram været der du er, – om du skulle være et sted du ikke er kjent, eller om du vil ta snarveien og ikke vil skrive inn navnet der du er i søkefeltet.

Dette jobber vi med framover

Det er helt sikker noen ting du vil savne på de nye nettsidene. Dette er fordi det du nå ser er en tidlig versjon, og vi jobber videre med å forbedre tjenesten. Så for ordens skyld, her noen funksjoner vi jobber videre med og som vi legger ut på tjenesten etter som det blir klart:

  • Mulighet til å endre språk
  • Mulighet til å sette/endre steder som favoritter
  • En ny visning av sannsynlighet for regn
  • Meteogrammet, som er en alternativ visning av værvarselet, dvs en framstilling av været i en graf
  • Forbedring av farevarsler
  • Mer værdata

Vi starter med å bytte mobilversjonen

Den første versjonen dekker i utgangspunktet behovene du har for værmelding i hverdagen. Etter at vi har fått på plass noen flere funksjoner, vil denne betaversjonen erstatte dagens mobilversjon (m.yr.no). Dette er dessuten starten på utviklingen av én felles nettjeneste for desktop, nettbrett og mobil.

For at ny Yr skal bli best mulig, ønsker vi som sagt innspill fra dere. Fortell oss hva dere tenker og opplever, så skal vi gjøre vårt ypperste for å lage enda bedre nettsider til dere.

 

Image may be NSFW.
Clik here to view.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 1578


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>