Hvordan jobber man som fotograf mange hundre meter opp i luften? Vi har samlet noen imponerende vitnesbyrd fra fotografering i ekstreme høyder.
TIME har brukt mye tid og krefter på å ta et panoramabilde du kan navigere i til sin store interaktive sak om World Trade Center, The Top of America. De ønsket å ta et ikonisk bilde i forbindelse med oppføringen av «One World Trade Center». I denne videoen viser de deg det massive forarbeidet, tiden og ressursene det tok å ta et slikt bilde fra et av verdens høyeste bygg.
Bildet er inspirert av fotograf Joe McNally som har klatret rundt på noen av verdens høyeste bygg og fotografert i en årrekke. Dette fra Burj Khalifa er et realt magasug:
The Crazy Ones
Men det er ikke bare etablerte proff-fotografer som jobber i høyden. Det finnes også noen ungdommer som driver med dette og bildene står ikke noe tilbake på de vi nettopp har sett.
Russiske «roofers» (som du kan lese mer om her) tar seg til stadighet opp på hustak, høye konstruksjoner – til og med pyramider. Nylig satte de høyderekord.
I forbindelse med noen kinesiske helligdager tok russiske Vadim Makhorov og Vitaly Raskalov seg opp i et øde Shanghai Tower som er under oppføring i Kina. Selv om fotoutstyret deres er svært moderne kan ikke sikringstiltakene sies å være det samme. Interessant å se at de tar seg god tid til å dokumentere utsikten når de er oppe, med timelapse og det hele. På sin blogg skriver Raskalov at:
It took us almost two hours to get on the 120th floor by foot. And also, we spend almost 18 hours on top of the building, sleeping and waiting for better weather.
Se den spektakulære videoen, men ikke gjør dette hjemme:
Og når vi først er i gang med å konfrontere høydeskrekken er denne videoen et spennende studie i «minimal sikring på vei opp radiotårn»:
Hvilke forberedelser ville du gjort før en slik fotojobb?