Quantcast
Channel: NRKbeta
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1579

Facebook vil bruke droner for å øke internett-tilgangen

$
0
0

En drone som skal gi internett til den tredje verden, kommunikasjon med flyselskapet ditt på Messenger, og statusoppdateringer med 360-graders videoklipp: Om alt går etter Facebooks plan, kan dette bli realiteten i løpet av 2015. 

På Facebook Developer Conference (F8) som gikk av stabelen i San Francisco denne uka, har Facebook delt både fremtidsvisjoner og nye tjenester som vil bli tilgjengelig for brukere i løpet av 2015.

Om alt går etter planen, er følgende innen rekkevidde innen året er omme:

  • Kundeservice-tjenester på Messenger
  • Muligheten til å interagere med 360-graders video på Facebook
  • Øke Internett-tilgang, ved hjelp av en flygende drone, i den tredje verden

Kundeservice på Messenger

At Messenger skal utvikles til noe mer enn en kommunikasjonsapp, har ligget i kortene lenge.

I juni i fjor ansatte Facebook Paypal-president David Marcus til å se over og forbedre messenger-tjenesten.

Noe av det første Marcus gjorde, var å sette ut Messenger som en egen applikasjon. Messenger-applikasjonen er ifølge AppAnnie den mest populære appen for iPhone akkurat nå.

Marcus har hele tiden hatt store ambisjoner for Messenger. I dette intervjuet fra 2014 sa han at plattformer for kommunikasjon mellom forbruker og tredjeparter, som for eksempel flyselskaper, er for dårlige.

Kommunikasjonen fra avsenderen er i stor grad enveis, i form e-postutsendelser med kampanjetilbud. Om forbrukeren lurer på noe, må han ofte belage seg på å stå lenge i telefonkø for å få svar på det han lurer på.

Det kan virke som om 2015 blir året Marcus får satt tankene ut i live: Om kort tid kommer nemlig funksjonen Business on Messenger; en tjeneste som skal forenkle og forbedre kundeservice.

Tjenesten vil gi selskaper muligheten til å sende personaliserte meldinger til kundene. Appen skal også forenkle kommunikasjon rundt netthandel, og gi kunder muligheten til å tracke varebestillinger gjort på nett.

… men tredjepartsapper for ny kommunikasjon på Messenger er allerede implementert

Denne uka ble det mulig å laste ned tredjepartsapper til å lage GIF-er, talemeldinger og bildekollasjer, på Messenger.

Her er litt av app-utvalget:

IMG_6667

For å bruke appene, må man laste dem ned, lage en bruker og logge inn.

Mark Zuckerberg sa på F8-konferansen at dette ble gjort for at folk skal «få flere verktøy til å uttrykke seg».

Her forklarer Zuckerberg tankene bak implementering av tredjepartsapper, og hva Business on Facebook er, på under 2 minutter:

360-graders video

På torsdag, et drøyt år etter at Facebook kjøpte Oculus Rift, annonserte Zuckerberg at støtte for avspilling av 360-graders video vil komme i nær fremtid.

Han forklarer nærmere her:

I første omgang vil det bli mulig å interagere med videoene gjennom å bevege på mobiltelefonen, men den langsiktige planen er å gi en helt ny kommunikasjonsopplevelse for brukere av Oculus Rift.

Vil øke internett-tilgangen med droner

I dag delte Mark Zuckerberg at Facebook jobber for å øke internett-tilgangen i resten av verden ved hjelp av droneteknologi.

Selskapet er i gang med å utvikle en drone-prototype som veier like mye som en liten bil, men har et vingespenn som er større enn på en Boeing 737. 

Foto: Skermdump av Facebook
Mark Zuckerberg deler tankene bak drone-prosjektet. Foto: Skermdump av Facebook

It will be powered by solar panels on its wings and it will be able to stay at altitudes of more than 60,000 feet for months at a time (…)Aircraft like these will help connect the whole world because they can affordably serve the 10% of the world’s population that live in remote communities without existing internet infrastructure.

Mark Zuckerberg

Facebook som nyhetsdistributør

Det har lenge ligget i kortene at Facebook jobber med en løsning som kan distribuere nyhetsaktørers innhold direkte.

Facebook skal være i samtale med medieaktører i flere deler av verden. Det er sannsynligvis The New York Times, Buzzfeed og National Geographic som kommer til å være først ut med å dele innhold direkte på Facebook-plattformen. Det er delte meninger om løsningen i meidebransjen: The Guardian skal angivelig ha oppfordret medieaktører til å stå sammen om å finne en løsning som er lønnsom for alle.

Den nye løsningen blir også debattert i Norge, og Dagens Næringsliv meldte i går at det var uaktuelt for Schibsted å inngå et slikt samarbeid med Facebook.

NRKs sosiale medier ekspert Ingeborg Volan har tidligere skrevet om hvordan NRK forholder seg til Facebook som publiseringsplattform her.

… og et rykte til slutt

I tillegg til de offisielle planene, er det fortsatt en del ubekreftede Facebook-rykter, blant annet at selskapet jobber med utviklingen av en Android-app som skal stoppe telefonspam.

Appen skal angivelig lages for Android-brukere, og hete Phone. Phone-appen skal vise mer enn bare nummer på innringer, og blokkere telefonsamtaler fra nummere som «vanligvis blir blokkert».

Testingen av appen var egentlig forbeholdt Facebook-ansatte, og ryktet om dens eksistens oppsto sannsynligvis ved at den ble lekket til folk som ikke er ansatt hos nettgiganten.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1579


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>