Quantcast
Channel: NRKbeta
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1578

Fra beta til lansering: Yr får nye mobil-nettsider

$
0
0

Takk for alle tilbakemeldingene på Beta Yr, – nå lanserer vi! I juni 2015 lanserte vi Beta Yr, som er Yrs nye mobiltilpassede nettsider, – altså ikke appen, men Yr i nettleseren på mobilen. Da oppfordret vi brukere til å teste Yr gjennom sommeren, og gi oss tilbakemeldinger. Flere tusen har respondert og fortalt oss hvordan de opplever tjenesten. Mange har også kommet med konstruktive endringsforslag, – det er vi takknemlige for at dere har brukt tid på!

Vi jobber sammen med brukerne på mange ulike måter når vi utvikler tjenester, både gjennom kvantitative spørreundersøkelser, kvalitative intervjuer, både strukturerte brukertester og mer uformelle geriljatester. Det å få feedback fra brukere i en beta-test er verdifullt, – gjennom dette får vi små og store tilbakemeldinger, folk deler både irritasjon og gleder. Noen fryder seg over nye værsymboler, mens andre vil ha seg frabedt en sol uten de klassiske solstrålene, eller en måne som er mørk og ikke gul!

Fruktbare innspill – hva har vi jobbet med?

Det er en helt ny tjeneste fra topp til bunn vi lanserer og brukeropplevelsen er ny. Vi har forandret flyten i interaksjonen, vi utnytter trykkskjermen og sveipe-funksjonen for en mer sømløs overgang mellom time-for-time og langtidsvarsel.

Søket er også generelt forbedret og er utvidet med  “i nærheten”-søk. Klikker du i søkefeltet dukker i nærheten-knappen opp, ved å klikke på denne slipper du å taste inn navnet på stedet du befinner deg på.

Det har vært innspill på funksjonalitet og innhold, design og interaksjon. Vi har trimmet mye på den nye tjenesten på bakgrunn av disse tilbakemeldingene. Av større, synlige ting kan vi nevnte:

Værgraf. Det kom tidlig fram at dere ønsket værgrafen (meteogram) på tjenesten. Vi ba spesifikt om hjelp til å utforme værgrafen på Yr i oktober Nå er første versjon av værgraf på plass. Den inneholder været 9 dager fram, mot tidligere 48 timer. Vi jobber videre med å få integrert skydekke, og vi ser på hvordan vi kan integrere flere værparametre i en visning (trykk o.l)

yr-mobil02

Nedbørskart. Vi har også fått flere innspill om at nedbørskartet (radar) er savnet. Mange opplever det som nyttig å se med egne øyne hvordan nedbørsskyer beveger seg i et område, og noen fortalte at denne funksjonaliteten var den egentlige grunnen til at de bruker den gamle mobilversjonen. Dermed er nedbørskartet på plass på de nye sidene når vi nå lanserer.

 yr-mobil03

Mulighet for nedbør. Som alle vet er værvarselet dessverre ingen fasit, men en prognose for været som kommer. Og fordi mange tolker varselet ut fra værsymbolet alene, så vil det i usikre perioder være utfordrende å formidle dette: Noen ganger viser vi et vær-symbol uten nedbør, mens det er fremdeles finnes en liten mulighet for at det allikevel vil komme noen drypp. Derfor har vi innfør mulighet for nedbør på langtidsvarselet.

Dette jobber vi med i fortsettelsen

Vi jobber kontinuerlig med små og større forbedringer, dette er noe av det vi har på blokka framover:

Redigere steder. I tiden framover vil vi legge enda bedre tilrette for å kunne redigere i stedene dine. I dag kan du sette (og slette) favoritt-steder ved å stjernemerke disse. Snart vil du også manuelt kunne fjerne “Sist besøkte”, dvs de stedene som mobilsidene husker for deg fra sist gang du søkte opp et sted.

Mer detaljer: I tillegg er det noen som savner mer detaljert værinformasjon som for eksempel trykk. Dette vil vi inkludere på tjenesten etterhvert.

Tilgjengelighet. Vi har lagt vekt på at tjenesten skal brukes av alle, også brukere med generelt nedsatte funksjonsevner. Vi har fått eksperter på området til å evaluere det som er utviklet så langt med tanke på tilgjengeligheten. Vi har rettet opp mye, og vet at vi fremdeles har en del igjen. Ikke minst vil vi brukerteste mer ansikt til ansikt, for å lære mer om hvordan tjenesten oppleves for eksempel hvis du ikke ser.

Kart. Vi skal også gjøre forbedringer i nedbørskartet. Her kommer mulighet for å zoome og panorere i kartet etterhvert, – det er noe folk forventer i en kartvisning.

Desktop. Med utgangspunkt i de nye mobilsidene vil vi bygge ut med mer innhold og funksjonalitet på en smart måte, slik at disse sidene også kan erstatte dagens desktop-versjon en gang i framtiden.

Vi håper det vi utvikler oppleves nyttig, og at dere fortsetter å gi oss tilbakemeldinger. Nederst på mobilsidene ligger en ‘kontakt oss’-lenke, den har vi satt opp dere for at vi fortsatt skal kunne holde kontakten. Vi hører gjerne fra deg, – på forhånd takk!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1578


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>