Quantcast
Channel: NRKbeta
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1578

Podcast: Pokémon Go

$
0
0

Sammen med NRK-journalist Lasse Lervik tar for oss sommerens store hit, teknologien bak og veien videre.

RSS

iTunes

Med oss i studio har vi en av NRKs mest spillkyndige journalister, Lasse Lervik. Han beskriver sommerens store snakkis som fullstendig galskap.

– En ting er populære videospill. Vi har sett fenomen som treffer bredt før, som Minecraft og World of Warcraft. At Pokémon Go er så fysisk synlig, gjør fenomenet til noe håndfast, sier han til NRKbeta.

Men hva er egentlig det endelige målet med spillet?

– En av de største kritikkene så langt har vært nettopp dette. Du kan ha en hyggelig sosial opplevelse og får et incentiv til å utforske den faktiske verden, hvis du ønsker det. Men i belønningssystemer og progresjon er det veldig lite å hente, sier Lervik.

NRK-journalist Lasse Lervik
NRK-journalist Lasse Lervik

Etter hvert som man spiller Pokémon Go blir man nærmest straffet, fordi spillet blir eksponentielt vanskeligere.

Å gå opp i nivå etter man har nådd nivå 30 krever nemlig flere poeng enn man trenger for å gå hele veien fra nivå 1 til 25. Enkelte mener at dette er en «soft cap» lagt inn av spillets utviklere for å kjøpe seg tid slik at de kan lage flere funksjoner.

Hvem er Niantic?

Selskapet som står bak spillet heter Niantic. Det ble grunnlagt av Google, men har i ettertid blitt et eget selskap.

Deres første spill var Ingress, som ligner svært mye på Pokémon Go. Ved hjelp av kartdata fra Google, kan spillerne navigere rundt i en virtuell kopi av verden.

I Ingress kjemper lagene «Resistance» og «Enlightened» om kontroll over stoffet Exotic matter (XM). Som et ledd i dette må spillerne kjempe om å kontrollere ulike portaler som er knyttet til virkelige kunstverk og andre landemerker.

Spillets mekanismer er med andre ord helt like de i Pokémon Go.

De nevnte portalene er sendt inn av brukere over hele verden, og brukes nå av både Ingress og Pokémon Go.

Kartet i Ingress og Pokémon er det samme.
Kartet i Ingress og Pokémon er det samme.

Nylig ble Niantics sjef John Hanke sier at han ser for seg at folk i framtiden kan spille Pokémon med smarte kontaktlinser. Denne tankegangen har vært sentral hos Niantic lenge. Hos Google jobbet de nemlig med hvordan mobilen, virtuell virkelighet og spill smeltet sammen – og kunne bidra til utvikling av produkter som Google Glass:

Niantic’s hidden worlds are paving the way for a new reality when situationally intelligent data (like Google Now) and wearable computing (like Google Glass) become the norm. Beyond this world of smartphones and physical senses lie vast swathes of new possibilities, hints of truly augmented realities. Niantic Labs wants to blaze the trail for these technologies.

Brad Chacos i Deep inside Ingress, the Google-made game that’s paving the way for Glass

Framtiden

Hvor lenge Pokémon Gos popularitet kommer til å vare er det umulig å spå, men det skal bli spennende å se om norsk høst og vinter kommer til å påvirke spillernes interesse til å bevege seg utendørs.

Spillet har uansett et skrikende behov for å utvikles, sier Lervik. I tillegg til at spillets funksjonalitet er ganske begrenset, er han overrasket over at Niantic satt stille i båten da de opplevde at spillets servere ikke taklet pågangen.

– I stedet fortsatte de å lansere i stadig flere land. Da 20 millioner brukere i Storbritannia også fikk være med på leken, ble det umulig å spille i ukene etter lansering, sier han.

Det gjenstår ennå å se om Niantic klarer å bygge videre på suksessen, eller om publikum blir lei før spillet utvikles videre.

Hør hele praten om Pokémon Go i vår podcast:

RSS

iTunes


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1578


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>